Skin Candy – Sockring

Genom sockring tar man bort hårstrån på ett enkelt, snabbt och säkert sätt. På Mirage Skin & Body använder vi Scandinavian Skin Candy som tillverkas i Finland. Skin Candy innehåller bara naturliga ämnen där xylitol är en av huvudingredienserna. Skin Candys produkter verkar antibakteriellt och vårdande. Produkterna lämnar huden silkeslen och mjuk efter hårborttagningen. Huden får mindre rodnad och irritation samt lämnar med en läcker söt doft.

Före sockringen behöver du lämna håret att växa ut till minst 4mm så att sockermassan kan fästa. Du kan med fördel använda en scrub före besöket för att förhindra inåtäxta hårstrån. Behandlingen kan upprepas efter ca 4 veckors tid.

Sockring passar både män och kvinnor.

Varför Xylitol?

Enligt omfattande forskning har Xylitol många fördelar, det är antibakteriellt, antiviralt och antifungalt. Xylitol hjälper till att bekämpa Candida, jäst och andra svampinfektioner. Den har också alkaliserande egenskaper och därför hjälper den till att upprätthålla kroppens pH-värde.

På Mirage Skin & Body har vi både kosmetologer och sjukskötare som utbildat sig i Scandinavian Skin Candys sockringstekniker.